By Diana Codila


Categories


Tags


By Diana Codila

Designers

Focus on designers – Amalia Buie

September 1, 2014

Am zăbovit o clipă în plus în fața porții mari si impunătoare, deasupra căreia era un panou cu o săgeata care indica direcția atelierului. Ușa mi-a fost deschisă de o persoană radiantă, caldă și binevoitoare, care m-a poftit înăuntru servindu-mă cu o cafea și cu care aveam să aflu în urmatoarele ore că rezonez foarte mult….”Amalia Buie, încântată” mi-a zis cu un surâs.

Coperta

RO: 1. Cine este Amalia Buie pentru cei care nu au auzit de tine? Ce aduci inedit pe scena modei românești?

Pentru cei care nu mă cunosc, Amalia Buie este pictorița care aduce culoare în moda românească. Mă consider o persoană originală cu spirit avangardist. Ce aduc inedit? Orice răspuns este riscant, pentru că aș putea fi subiectivă. Cel mai bine ar fi să răspundă la această întrebare criticii, bloggerii, jurnaliștii, cititoarele, clientele.

2.Când ți-ai descoperit pasiunea pentru modă și cum ai decis să o urmezi?

Pasiunea pentru desen și pictura mi-a fost descoperită de părinți pe când eram la grădiniță. De atunci îmi plăcea să probez pantofii mamei și să mă fardez când credeam că ea nu știe. Toate au venit de la sine, am făcut întotdeauna doar ce am vrut și nu m-am lăsat constrânsă. Mi-am dorit să mă înscriu la Facultatea de Arte, asta am facut, asumându-mi riscurile unui viitor trai în sărăcie. Acum 11 ani toată lumea era frapată că eu mă înscriu la Arte, în vestul tării lumea nu prea întelegea ce înseamna un designer, mi se spunea că voi muri de foame cu arta mea. 🙂

3.Cu toții știm că un designer de succes trebuie să se reinventeze mereu. Tu cum iți găsești inspirația?

Inspirația vine în mod natural, nu am o rețetă prin care descopăr energie creatoare. Totul pornește din interior, atunci când sunt relaxata și înconjurată de cei pe care îi iubesc.

4.Care este colecția de care ești cel mai mândră?
Colecția “De Poveste” este cea care mă reprezintă cu adevărat. Tot ce a fost până acum au fost încercări prin care am învățat.

5.Care este cea mai mare satisfacție a ta din punct de vedere profesional?
Cea mai mare satisfacție a mea este să îmi văd clientele mulțumite și zâmbind.

6.Enumeră câțiva designeri/artiști cu care ți-ar plăcea să colaborezi. De ce?
Momentan trec printr-o perioadă în care nu simt că aș vrea să colaborez cu cineva. Pot spune că îl apreciez pe pictorul Mircea Cantor și pe designerul Elie Saab.

7.Care sunt planurile tale de viitor în ceea ce privește brandul A.B.?

În curând voi lansa și o linie de creație pentru copii. Restul surpriză!

Episodul 1

Episodul 2

episodul 7 (2)

episodul 3

episodul 2 (2)

episodul 7

episodul 3 (3)

episodul 5

episodul 8