By Diana Codila


Categories


Tags


By Diana Codila

/ 0

Designers

Focus on designers – Gabriella Olar

September 25, 2014

Pe Gabi o cunosc de mult, prima mea vizită la atelierul ei petrecându-se acum aproximativ un an pe când trebuia să îmi achiziționez o rochie pentru balul Rotaract. Încăperea în care m-a poftit grăbită, dar plină de însuflețire era specifică unei artiste, plină de rochii, panglici, volane și alte elemente asemănătoare. La un moment dat, din multitudinea de rochii și materiale s-a auzit un foșnet…era micuța Iris, fiica Gabrielei, care mă privea curioasă cu ochii ei superbi, negri…

11

 

1.Cine este Gabriella Olar pentru cei care nu au auzit de tine? Ce aduci inedit pe scena modei românești?

Sunt o pasionată de frumos, pe care încerc să îl transpun în creațiile mele. În ele se regăsește zâmbetul, culoarea, plăcerea de a purta ceva care te face fericită, care te scoate din cotidian.

2.Când ți-ai descoperit pasiunea pentru moda și cum ai decis să o urmezi?

Plăcerea de a desena și de a crea rochițe am descoperit-o devreme în copilărie. Atunci îi spuneam altfel. Ulterior am continuat în liceu cu rochiile pe care mi le-am creat mie pentru concursurile de muzică ușoară la care am participat în acea perioadă. A fost o înclinație nativă spre acest domeniu, pe care am decis să o urmez.

3.Cu toții știm că un designer de succes trebuie să se reinventeze mereu. Tu cum iți găsești inspirația?

Nu am știut să răspund niciodată la această întrebare… 🙂 Inspirația este ceva ce vine de la sine, este ceva spontan. Un copac înflorit, o clădire frumoasă, un tablou…oricare dintre acestea poate fi punctul de plecare al unei noi creații, al unei noi colecții.

4.Care este colecția de care ești cel mai mândră?

Sunt mândră de toate! Fiecare colecție reprezintă o etapă în cariera mea de designer, în fiecare dintre ele se regăsește o parte din mine.

5.Care este cea mai mare satisfacție a ta din punct de vedere profesional?

Să văd clientele purtând cu plăcere creațiile mele.

6.Enumeră câțiva designeri/artiști cu care ți-ar plăcea sa colaborezi. De ce?

Nu am o astfel de dorință acum…mă pregătesc pentru momentul când vor dori ei să colaboreze cu mine… 🙂

7.Care sunt planurile tale de viitor în ceea ce privește brandul G.O.?

Pe termen scurt am în vedere finalizarea colecției de toamnă iarnă, care va include o serie de elemente inedite, iar pe termen mediu și lung….secret ! Urmează surprize ! 😀

 

 

6

 

5

 

9

 

3

 

4

 

8

7

 

 

 

10

2

 

1